Magunkról

Cégünk családi vállalkozásként 2 beltaggal és 2 kültaggal 1989-ben alakult Mozaik Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság néven. A cég tulajdonosi hátterének megváltozása miatt 2002-ben megalakult – a Mozaik Bt. jogutódlásával – a Mozaik Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság és jelenleg is ebben a formában működik.
Az ügyvezető igazgató a mai napig Bakró Sándor okleveles üzemmérnök.

Cégtörténet röviden bemutatva:

1990-ben megnyitottuk kozmetikánkat Kecskeméten, amelyet Bakróné Bagó Ilona vezet
1992-től foglalkozunk hőre lágyuló műanyag termékek gyártásával, majd 1994-től a cég profilja műanyag csomagolóeszköz (flakonok, tégelyek, roll-on deo flakonok, kupakok) gyártása lett.
1996 óta rendelkezünk saját kecskeméti telephellyel.
2000-ben vásároltuk és üzembe helyeztük a meglévő gépparkunkba a Battenfeld 300/100 típusú fröccsöntőgépet.
2004-ben vásároltunk 2 db extrúziós fúvógépet, amellyel a PET-G alapanyagú termékek fúvását kezdtük meg.

Ugyanebben az évben a megnövekedett gépszámok miatt szükségessé vált egy megbízható nagyteljesítményű csavarkompresszor beszerzése. Választásunk egy Boge CDF-9 csavarkompresszorra esett.
A megnövekedett piaci igényekhez igazodva 2010-ben vásároltuk egy Battenfeld 600/200 típusú fröccsöntőgépet. Majd ugyanebben az évben a gyártás minőségének további fejlesztése érdekében a régi hűtővíz rendszerünket korszerű vízrendszer technológiára cseréltük. Vásároltunk egy Ferroli RMA IR 40,1 típusú folyadékhűtőt a hozzátartozó nagyteljesítményű hőcserélővel és megkezdtük a teljes hűtőrendszer átalakítását.

2011-ben vásároltunk egy Battenfeld 950/315 típusú fröccsöntőgépet illetve a Nissei típusú fröccsfúvó gépet.
Ugyanebben az évben GOP-2.1.1-11/A-2011-2564 számon sikeres pályázatot adtunk be, amelynek köszönhetően további gépperifériák beszerzésére vált lehetőségünk.

A gyártási tevékenységünk megkezdése óta egy olyan gazdasági környezet kialakításán dolgozunk, amely minőségen, megbízhatóságon és emberségességen alapul. A mai üzleti környezet nehezen teszi ezt lehetővé, de a szervezeti folyamtok kialakítása illetve a döntések meghozatala során ezen vállalati filozófiát vesszük figyelembe.
Amint a múltban is, a jövőben is a szeretnénk termék palettánk bővítését elsősorban ügyfeleink igényei szerint.

Termékeink leginkább magyarországi forgalomban találhatók, de számos európai országba exportáljuk termékeinket pl.: Németország, Románia.

Tisztelettel: Bakró Sándor